Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Culturele Zondagen in 2019

Culturele Zondagen in 2019
Eerste editie – zondag 31 maart 2019 – thema BuitenSpelen
Tweede editie – zondag 2 juni 2019 – thema KleurRijk
Derde Editie – zondag 29 september 2019 – thema nog te bepalen
Vierde editie – zondag 3 november 2019 – thema Er Was Eens

 

 

Culturele Zondagen in 2019

 

 

 

 

 

 

Eerste editie – zondag 31 maart 2019 – thema BuitenSpelen
Locatie: Stationsplein en omgeving (Wilminkplein, Korte Hengelosestraat en evt. Kruispunt de Graaff) Thema BuitenSpelen We gaan weer met z’n allen naar buiten! Culturele professionals en amateurs vieren samen met het publiek de lente en de bloei van nieuwe dingen. Dat doen ze zoveel mogelijk op een spelende en speelse manier want het thema is BuitenSpelen en op het Stationsplein worden in het najaar van 2018 kunstzinnige speeltoestellen geplaatst. Deze kunnen ingezet worden tijdens deze speelse Culturele Zondag. Deelnemers wordt gevraagd om het publiek ook uit te nodigen om actief mee te doen. Meezingen, meedansen, kunst maken of onderdeel te worden van een kunstwerk.
Let op: zomertijd gaat in.


Tweede editie – zondag 2 juni 2019 – thema KleurRijk
Locatie: Ei van Ko, Van Loenshof, Koningsplein en evt. MST Ziekenhuis
Thema KleurRijk In Enschede wonen en werken 160 nationaliteiten en mensen met wortels in andere landen. De 2e CZ van het jaar wordt multi cultureel met kunst en cultuur uit diverse landen Bv wereldmuziek, werelddans, kunst geïnspireerd op andere landen en culturen, foto’s van wereldreizen, Bollywood, etc. En evt een link maken naar de kunst en cultuur uit de zustersteden Dalian en Palo Alto.
NB. Op 2 juni is laatste dag van Gitaarfestival en het begin van de Week van de Amateurkunst. Met beide wordt samengewerkt. En het is Hemelvaartweekend.


Derde Editie – zondag 29 september 2019 – thema nog te bepalen
Locatie: Oude Markt Het thema wordt nog bepaald.


Vierde editie – zondag 3 november 2019 – thema Er Was Eens
Locatie: De Heurne en deel van de Langestraat (m.n. binnen in winkels en horecagelegenheden)
Thema Er Was Eens Er was eens… zo beginnen negen van de tien sprookjes. Binnen dit thema kunnen muzikanten theatermakers en kunstenaars hun eigen ‘verhaal vertellen’ in zang, muziek, dans en kunst. Dat kan bv een sprookje zijn, een lied of verhaal gebaseerd op iets van vroeger, of van een (liedjes/toneel)schrijver die ooit eens heeft geleefd of nu nog onder ons is. Het mag waar zijn of bedacht (sprookjes, fantasy), alles is mogelijk binnen dit thema…

 

Voor meer informatie klik hier

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg