Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Avond vol sportieve hoogtepunten tijdens Sportverkiezing

 

 

 

 

 

Op vrijdag 27 september was het de avond van de Enschedese sport en werden de sporthelden van afgelopen seizoen gehuldigd tijdens de Sportverkiezing in de Pathmoshal. Ruim 200 Enschedeërs waren aanwezig om de sporters te feliciteren.


Deze avond is een samenwerking van Sportaal en Gemeente Enschede en werd geopend met de huldiging van alle Enschedese kampioenen. Wethouder Sport, Niels van den Berg, sprak de kampioenen toe voordat de eerste categorie van de avond, ‘Sportploeg’ aan bod kwam. Onder luid gejuich werd FC Twente Vrouwen gehuldigd door jurylid en voormalig topsporter Marti ten Kate.


De Auke Vleer Waarderingsprijs is een prijs voor een maatschappelijk initiatief en ging dit jaar naar de G-afdeling van Tafeltennisvereniging Twekkelerveld. Zeer verrast en dolenthousiast namen zij deze prijs in ontvangst.

Na de demonstratie Freerunning van GV Sportlust werd de foto van Hans Snuverink gekozen tot ‘Sportfoto van het seizoen’. Vervolgens werd Marleen Baas voor het tweede jaar op rij gehuldigd als sporttalent door wethouder Sport, Niels van den Berg. 

De streetdance groep DAMN van Avanti Wilskracht dansten de aanwezigen naar de categorie ‘Sportman’. De titel van ‘Sportman’ ging dit keer naar Niels te Pas. Hij pakte afgelopen seizoen onder andere zilver op het EK Duathlon -23 en werd tweede op de Halve Marathon in Enschede. Hij kreeg de titel overhandigd door fietsburgermeester Hennie Kuiper.

 

Laura Wissink werd gekroond tot ‘Sportvrouw’. De softbalster van Tex Town Tigers werd afgelopen jaar door de bond uitgeroepen tot Meest Veelbelovende International -23 en was de beste slagvrouw in de Nederlandse competitie.


Van woensdag 28 augustus tot en met dinsdag 24 september kon het publiek stemmen. Ruim 2100 mensen hebben hun stem uit gebracht en hun favoriete sportheld(en) aan de felbegeerde titel geholpen. De prijzen uit de verschillende categorieën werden beschikbaar gesteld door Let’s Escape, het Hoen Sport, Starworld, Twentsche Foodhal en Merkbaar.


EINDE PERSBERICHT

 

 

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg