Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Sportaal lanceert Sjors Stay@Home

Sinds de scholen zijn gesloten krijgen de leerlingen vanuit school lesstof om de dag door te komen. Ook gymlessen en het spelen op het schoolplein is er nu niet meer bij. Daarom komt Sportaal met Sjors Stay@Home.

Sportaal wil sport en bewegen stimuleren. Ook nu scholen, verenigingen en sportaccommodaties gesloten zijn zoekt Sportaal naar een manier om de kinderen in Enschede te laten bewegen. Daarom verschijnt vanaf nu dagelijks een video met beweegopdrachten. 

‘Bewegen is gezond. Zeker nu de leefomgeving behoorlijk beperkt is, is het een belangrijke uitlaatklep voor kinderen.’ zegt combinatiefunctionaris Tom Hidding. Hij gaat samen met zijn collega’s video’s maken. ‘De oefeningen zijn eenvoudig uit te voeren. In plaats van pionnen kun je flessen gebruiken en kleine balletjes worden vervangen door opgerolde sokken. Met een beetje creativiteit kom je een eind.’ 

De video’s worden geplaatst onder de naam Sjors Stay@Home en is een verwijzing naar Sjors Sportief. Sjors Sportief is een initiatief van Sportaal waardoor kinderen op een laagdrempelig manier kennis maken met diverse sporten. Dit kan bij een vereniging of bij naschoolse activiteiten, aangezien dit aanbod is weggevallen blijft Sjors@Home. 

De video’s zijn te vinden op het YouTube en Facebook kanaal van Sportaal. Basisscholen kunnen de video’s kosteloos meenemen in hun lesprogramma. 

Bekijk de introductievideo hieronder.

19 maart 2020

---------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg