Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

De ossen van de koeien van Jelle

Huh, wat zeg je? Sinds 31 maart lopen er 10 ossen in een weiland net achter Dragonheart en de scouting in een weiland. De ossen, dat zijn gecastreerde stieren, komen van het bedrijf 'de koeien van Jelle' uit Twekkelo. Het zijn Lakenvelders en ze lopen het hele jaar door buiten en nu dus in de Stroinkslanden.

Wij van de Stroinkslander mochten er, op gepaste afstand, bij zijn. Omdat ze het hele jaar door buiten lopen maakten ze helaas geen heel blije bokkensprongen maar wat een mooi gezicht.

Het is alweer een jaar of 5 geleden dat er vee stond in het weiland, dat waren oudere melkkoeien. Maar omdat dat niet goed samenging met loslopende honden is de boer daarmee opgehouden. Deze ossen zijn niet zo bang uitgevallen en zullen eerder achter uw hond aangaan dan andersom. Maar het blijft even afwachten hoe het zal gaan. 

 

Grazen is beter dan maaien

Het is nu nog redelijk nat maar het zijn vrij droge graslanden waar de ossen staan. Omdat vee veel selectiever graast dan een maaimachine maait is dit een veel betere oplossing voor de natuur. Zowel voor de insecten en dus de insecteneters als voor de boomkikkers die wonen in de kikkerpoelen op Stroinkslanden. Het resultaat zal een veel betere biodiversiteit zijn. En dat is natuurlijk een goede zaak. Het is weer een beetje mooier geworden op de Stroinkslanden!

Bekijk ook eens het filmpje hieronder:

 

Voor meer informatie , bezoek dan de website van koeien van Jelle door op onderstaande link te klikken:
Koeien van Jelle|Landschap Overijssel

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg