Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Onderhoud sportvelden gaat door

Ook al wordt er niet gesport, het gras op de sportvelden groeit gewoon door. Medewerkers buitensport van Sportaal benutten deze periode om alvast groot onderhoud te plegen aan een deel van de sportvelden.

Sportaal is verantwoordelijk voor het regulier onderhoud en beheer alle sportvelden en sporthallen in de stad. Aangezien sporten in groepsverband is voorlopig nog niet mogelijk is haalt Sportaal het groot onderhoud alvast wat naar voren. 

 ‘Normaal beginnen we na de reguliere competitie met groot onderhoud van de trainingsvelden, vanaf 1 mei. Nu de velden niet worden gebruikt hebben wij besloten om dat eerder te doen. Op deze manier kan er ook weer eerder worden gesport.’ aldus teamleider buitensport Tonnie Doek. 

‘Conform de richtlijnen van het RivM werken de buitensportmedewerkers alleen. Ze maaien, maken de ondergronden gelijk, verticuteren en zaaien bij op kale plekken. 

Aangezien we ruim een maand eerder aan deze werkzaamheden zijn begonnen kunnen verenigingen naar verwachting ook een maand eerder weer deze velden op. Dat betekent dat trainingen vanaf 1 juli kunnen worden hervat in plaats van 1 augustus mits de Rijksoverheid dit toelaat.’ 
Het is een mooie manier waardoor Sportaal laat zien dat zij sport en bewegen stimuleert geeft Tonnie aan. ‘Wij willen dat de sportfaciliteiten in de stad zo snel mogelijk weer beschikbaar zijn. Verenigingen moet zelf wel voor beregening zorgen en dan is de kwaliteit van de velden weer snel op pijl.’

---------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg