Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Een creatieve verrassing

Renske Verreijt nam het initiatief, ontwierp doosjes en ansichtkaarten en bracht meerdere partijen samen om vervolgens haar eigen vader te verrassen. In het verzorgingstehuis van Liberein kan haar vader, samen met alle andere bewoners, sinds afgelopen vrijdag een eigen ansichtkaart maken en gratis versturen naar hun dierbaren. Dit met dank aan het initiatief ‘Stuur een KA’ART’. 

Op woensdag 10 juni mocht Renske de eerste levering van haar eigen ontworpen ‘Stuur een KA’ART doosje’ ontvangen. Roy van Baal van BOXID maakte deze eerste vijftig stuks geheel gratis om het mooie initiatief van Renske te steunen. De dag erop werden de doosjes gevouwen en gevuld met penseelstiften en blanco ansichtkaarten die voorgefrankeerd waren door MSG. Op vrijdag 12 juni was de dag aangebroken waarop de ouderen verrast konden worden.

 

Onvergetelijk moment 

Renske Verreijt over dit mooie moment: “Om 10:45 uur arriveerde ik, samen met de fotograaf en uiteraard de 50 doosjes bij Liberein. Samen met Annina Romita bekeek ik hoe we een mooie foto konden nemen van het raam waarachter mijn vader (Huub Verreijt) zou verschijnen om de afgesproken tijd. Hoe mooi zou het namelijk zijn om hem met mijn eigen ontworpen Stuur een KA’ART doosje te kunnen fotograferen met een glimlach op zijn gezicht?”. Het liep iets anders dan Renske voor ogen had. “Gezien alle maatregelen in de strijd tegen het coronavirus wisten we dat het niet haalbaar zou zijn om mijn vader buiten te kunnen fotograferen met een Stuur een KA’ART doosje in zijn hand.” Met deze gedachten trof ze samen met de fotograaf de verdere voorbereiding. Plots verscheen daar haar vader, met zijn verzorgster van Liberein, van achter de schuifdeuren: “Wat was dit een bijzonder moment! Het eerste oogcontact, dat was al voldoende geweest voor nu in deze situatie. Maar dat hij ook daadwerkelijk naar buiten werd gereden in zijn rolstoel, dat was fantastisch! Mijn vader was ontroerd en ik hield het ook niet geheel droog. Een trotse blik van mijn vader, en elkaar na drie lange maanden weer live zien, dat is een moment om nooit te vergeten. Natuurlijk was de drang groot om hem even een knuffel te geven, maar dit moet toch echt nog even op zich laten wachten.”

 

Creatief aan de slag 

Op anderhalve meter van elkaar konden we mooie foto’s maken van de eerste ‘Stuur een KA’ART doosjes’ voor Liberein. De dozen samen met de speciale brievenbusboxen van MSG werden achtergelaten en door de medewerkers van Liberein bezorgd op de afdelingen. De ouderen, die zich soms zo ongelofelijk vervelen en zelf veelal al overladen zijn met kaarten, kunnen sinds afgelopen weekend creatief aan de slag. Maar liefst drie mooi kaarten maken, en een liefdevolle boodschap versturen aan hun dierbaren. Renske: “Ik hoop dat de ouderen ervan genieten om een eigen persoonlijke kaart te maken en dat hun dierbaren hier blij mee gaan zijn als het op de deurmat valt. Voor mij houdt het hier niet op. Met de steun van onder andere BOXID, MSG en Manono ga ik verder om nog meer Stuur een KA’ART doosjes te realiseren. De positieve reacties van iedereen vragen hier namelijk om!”.

 

Op naar de volgende kaarten! 

Naast verzorgingstehuizen zijn de Stuur een KA’ART doosjes ook zeer geschikt voor onder andere bepaalde afdelingen van ziekenhuizen, thuiszorg, scholen en natuurlijk zorginstellingen. Eigenlijk voor alle organisatie waar mensen verblijven die hun dierbaren missen en juist willen verrassen die ze zo’n lange tijd in hun nabijheid moeten missen. Renske roept dan ook alle verzorgingstehuizen, afdelingen van ziekenhuizen en andere geïnteresseerden op om hun interesse kenbaar te maken. De doosjes zijn vanaf nu namelijk voor een mooie prijs te verkrijgen: “Ik hoop dat er na deze 50 nog velen volgen, omdat het zoveel blijdschap brengt in deze moeilijke tijden. Het mooi aan deze doosjes is bovendien dat ze helemaal compleet zijn. Het kopen van knutselspullen en een postzegel is niet nodig. Hoe leuk en makkelijk is dat?”. Bij interesse kan contact opgenomen met Renske Verreijt via renske@sprnkl.nl.  

 

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg