Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Succesvolle speurtocht krijgt een vervolg

 

De afgelopen periode gingen veel kinderen in hun eigen woonwijk op zoek naar QRcodes die waren verstopt door combinatiefunctionarissen van Sportaal. Vanaf nu is er een nieuwe speurtocht uitgezet in de vijf stadsdelen, met meer codes en in een iets groter gebied. Met de fiets, step of lopend kunnen kinderen op zoek naar de verstopte QRcodes.

Scholen zijn voorlopig dicht en kinderen krijgen momenteel geen gymles hierdoor bewegen ze minder. Daarom hebben de gymleraren in dienst van Sportaal een leuke speurtocht uitgezet om zodoende kinderen actief te stimuleren om naar buiten te gaan. Er zijn 15 QR-codes verstopt per stadsdeel.
Op www.sportaal.nl/speurtocht staat per stadsdeel een plattegrond met aanwijzingen. Aan elke QR code is een vraag gekoppeld. Als een kind alle codes heeft gevonden en de antwoorden heeft verzameld kan de puzzel worden opgelost.

Bij de eerste speurtocht konden kinderen per wijk vijf QR-codes vinden en hiermee een woord maken. Medewerkers van Sportaal ontvingen foto’s, filmpjes en berichten van volledige gezinnen, vriendengroepjes, kinderopvangcentra en scholen die de bezig waren met het zoeken van de QR-codes. Met het insturen van het juiste woord en alle antwoorden op de vragen waren prijzen te verdienen. Ruim 100 kinderen hebben het juiste antwoord gegeven en zijn in de prijs gevallen. Naar schatting zijn meer dan 2.000 kinderen op zoek geweest naar de codes. Sportaal heeft dan ook besloten om een vervolg gegeven aan deze succesvolle speurtocht.

 

28 januari 2021

---------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg