Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Kosteloos naar een gezondere leefstijl


Sportaal, Menzis en Gemeente Enschede slaan handen ineen om inwoners te stimuleren om gezonder te gaan leven.

Een goede gezondheid is belangrijk, nu meer dan ooit. In menig praatprogramma wordt aandacht besteed aan het onderwerp ‘gezonde leefstijl’. Iedereen wil fit worden, alleen is dat niet altijd even makkelijk. Goed in je vel zitten, is niet vanzelfsprekend. Gezond eten, bewegen en met elkaar hierover praten, helpt je om je beter te voelen. Sportaal, Menzis en Gemeente Enschede zijn de samenwerking aangegaan zodat mensen uit Enschede kosteloos een eerste stap kunnen zetten naar een gezonder leven. 

Hoe werkt het?
De Beweegmakelaar van Sportaal gaat met je in gesprek over de motivatie voor een leefstijlprogramma en vraagt of er nog andere problemen zijn bijvoorbeeld met geld of werk. Vervolgens krijg je de juiste hulp, dit kan een leefstijlprogramma zijn. Het programma heet de Gecombineerde Leefstijl Interventie, of afgekort GLI genoemd. De GLI wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en je betaalt ook geen eigen risico. Tijdens het programma leer je hoe je gezond eet en beter slaapt. Je kunt ook samen met anderen bewegen onder begeleiding van de Beweegmakelaar, waardoor je ervaart dat bewegen best leuk is. Twee jaar lang wordt je begeleid door een leefstijlcoach, hierna weet je hoe je gezonder kunt leven en hoe je dit kan blijven volhouden.

‘Als ik het kan, kan jij het ook’
Onder het motto ´Als ik het kan, kan jij het ook´ start begin maart een campagne. Zet (gratis) de eerste stap naar een gezonder leven door een afspraak te maken met de Beweegmakelaar. De campagne richt zich in eerste instantie op mensen met een laag inkomen. Kijk voor meer informatie op www.sportaal.nl/gezonderleven.

Zie ook de flyer 'als ik het kan, kan jij het ook'.


03 maart 2021

---------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg