Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

‘Het is me duidelijk geworden wat ik vooral NIET moet doen als vertrouwenscontactpersoon van mijn sportvereniging’

 

Op donderdag 11 maart organiseerde Sportaal de online Studio Sportaal met als thema ‘Vertrouwenscontactpersoon’. Een schakel die niet mag ontbreken in je club in het kader van Veilig Sportklimaat. Het geeft sporters de kans om melding te maken van ongewenst gedrag en/of seksuele intimidatie, bij een neutraal persoon binnen de vereniging. Tijdens deze avond werden de aanwezige sportverenigingen geïnspireerd door een gastspreker van de KNGU en werden de eerste stappen naar de rol van vertrouwenscontactpersoon uitgelegd. 

-----------------------------------

In samenwerking met NOC*NSF organiseerde Sportaal de Webinar  Vertrouwenscontactpersoon. Onder leiding van workshopleider Henriët van der Weg, werkzaam bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, kregen de aanwezige sportverenigingen gedurende een anderhalf uur durende online sessie inzicht in de rol van vertrouwenscontactpersoon. 

Sportregisseur Maaike van Dartel van Sportaal merkte een hoge mate van betrokkenheid op van de deelnemende verenigingen: ‘Gezien de gebeurtenissen van afgelopen jaar op het gebied van ongewenst gedrag in de sport, is de rol van een vertrouwenscontactpersoon binnen een sportclub een actueel en gevoelig onderwerp. Je ziet nu dat de inhoud van deze rol door iedere vereniging anders wordt vorm gegeven. Het was goed dat een docent vanuit NOC*NSF kaders aanbracht en een discussie op gang hielp om tot de kern van de inhoud te komen. Namelijk: wat zijn je taken als vertrouwenscontactpersoon en wat moet je vooral niet doen?’

De deelnemers gaven na afloop aan dat ze de sessie interessant vonden. Voor een aantal mensen was de informatie nieuw en was het een trigger om meer verdieping te zoeken. Voor anderen was het goed om te beseffen dat de taken van een vertrouwenscontactpersoon goed afgebakend zijn, maar dat een bestuur soms andere verwachtingen heeft. 

De Webinar werd aangeboden vanuit het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord Enschede en georganiseerd door Sportaal. Voor meer informatie of interesse kan contact worden opgenomen met Mattijs van den Berg via m.vandenberg@sportaal.nl.

-----------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg