Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Sportverenigingen geïnspireerd geraakt om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen

 

Op  woensdag 23 maart vond in de Diekmanhal de inspiratiesessie ‘voorkom grensoverschrijdend gedrag binnen de sportvereniging’ plaats. De aanwezige deelnemers werden tijdens deze Studio Sportaal geïnspireerd om binnen de eigen sportvereniging aan de slag te gaan met dit lastige thema. 

Onder leiding van Tom van Veen en Ellen van Beek van het NOC*NSF kregen de 24 deelnemers van 16 verschillende sportverenigingen uit Enschede een te volgen stappenplan uitgelegd. Daarnaast werd er ingezoomd op de mogelijkheid om een Vertrouwenscontactpersoon binnen de sportvereniging of gezamenlijk met andere sportverenigingen uit de omgeving aan te stellen.

Tijdens de avond waren en veel vragen vanuit het publiek. Kan een VOG (verklaring omtrent gedrag) door de sportvereniging gratis worden aangevraagd? Kan de cursus Vertrouwenscontactpersoon worden vergoed vanuit het lokale sport-, beweeg- en leefstijlakkoord? Kan er bij ons op locatie een verdiepingsslag worden gemaakt op tool waarmee eenvoudige inzicht krijgt wat een vereniging kan doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen? Al deze vragen kunnen met ‘ja’ worden beantwoord waardoor er veel vervolgacties liggen.

“Heel leerzaam om ook met andere Vertrouwenscontactpersonen van verschillende verenigingen over dit onderwerp te spreken. En fijn dat er de kans bestaat op de cursus samen met andere verenigingen te kunnen volgen, hier doe ik graag aan mee”, aldus Annemiek Jansen van Tex Town Tigers. 

De workshop wordt aangeboden vanuit het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord Enschede en georganiseerd door Sportaal. Wil jij weten wat er zoals besproken is neem dan contact op met de sportregisseur van Sportaal. 

    

 

25 maart 2022

---------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg