Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

Gezonder leven? Sportaal helpt

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders (18+) niet voldoet aan de beweegrichtlijnen*. Iedereen weet dat onder andere voldoende bewegen bijdraagt aan een gezondere leefstijl, toch is het niet zo makkelijk om dit doen. Simpelweg omdat het ontbreekt aan motivatie, tijd of gezelschap. Enschede wil dat gezonder leven voor iedereen toegankelijk is en daarom start Sportaal met een Leefstijl Portaal in de wijk. 

Overgewicht, eenzaamheid, geldzorgen… De coronapandemie en stijgende energieprijzen hebben veel effect op het fysieke en mentale welzijn van de inwoners van Enschede. En daardoor ook op de gezondheid en leefstijl. 

Leefstijl is een verzamelnaam voor het gedrag waarmee je invloed uitoefent op je gezondheid. Belangrijke factoren zijn lichaamsbeweging, voeding, stress, ontspanning en slaappatroon. Ook de manier waarop mensen omgaan met tegenslag of zelfbeeld hebben invloed op de gezondheid.

Om inwoners te helpen gezonder te leven opent Sportaal een Leefstijl Portaal in de wijk. Bij dit portaal kunnen inwoners terecht met leefstijlvragen. De Beweegmakelaar is een luisterend oor en verwijst mensen door naar een leefstijl programma of beweegaanbod in de wijk. Geen vraag is te gek, de Beweegmakelaar denkt graag mee!

Elke week is de Beweegmakelaar te vinden in de wijk. Op maandag in het wijkcentrum De Magneet van 14:00 tot 17:00 uur en op woensdag en donderdag van 8:30 tot 12:00 in De Zuidsprong.  

Kijk voor een overzicht van alle tijden en meer informatie op www.sportaal.nl/leefstijl

 

 

4 april 2022

---------------------------------

EINDE PERSBERICHT

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg