Sinterklaas intocht Sporten op het smileyveld. Speel je mee? Voetballen op het Cruyff court. Wijkbijeenkomsten Wensen uit de wijk. Wijkcentrum Stroinkslanden De natuur dichtbij.

Sinterklaas intocht

Sporten op het smileyveld.

Speel je mee?

Voetballen op het Cruyff court.

Wijkbijeenkomsten

Wensen uit de wijk.

Wijkcentrum Stroinkslanden

De natuur dichtbij.

 

 

PERSBERICHT

 

WINKELCENTRUM HET STROINK KRIJGT NIEUWE RESTARIA

Gastrovino Vaneker en Albert Heijn breiden uit, AMI Kappers verhuist
Enschede, 11 juni 2020 – WP Retail Invest heeft onlangs voor winkelcentrum Het Stroink in Enschede met drie zittende huurders (Gastrovino Vaneker, AMI Kappers en Albert Heijn) een nieuwe huurovereenkomst afgesloten. Beide overeenkomsten hebben betrekking op een uitbreiding c.q. verplaatsing van de huidige winkel. Daarnaast werd een huurovereenkomst afgesloten voor de komst van een nieuwe restaria naar het winkelcentrum.


De hoge nieuwe entree aan de zuidkant van het winkelcentrum begint zijn vorm te krijgen

 


V.l.n.r.: Peter van Stipdonk (projectleider), Hanneke en Michiel Vaneker en Roderik Lüschen (managing partner WP Retail Development & Management)

Gastivino Vaneker: nóg meer delicatessen, wijnen en geschenken

Begin juni jl. hebben Michiel en Hanneke Vaneker van Gastrovino Vaneker de sleutels van hun nieuwe winkelruimte in ontvangst genomen. De inrichting van de nieuwe winkel – die iets verderop aan de passage ligt – is op dit moment in volle gang. Op 8 juli a.s. zal Gastrovino Vaneker feestelijk heropenen. Al vanaf de opening van Het Stroink in 1979 biedt Gastrovino Vaneker een uitgebreid assortiment delicatessen, wijnen en geschenken. 

In de nieuwe winkel zal dit assortiment worden uitgebreid met een ruimere keuze in koffie en thee. Daarnaast breiden Michiel en Hanneke Vaneker hun zaak – die ruim 40% groter wordt dan de huidige – uit met een gezellige horecahoek voor koffie en thee met gebak, een lekkere lunch en een aangeklede borrel. Ook zullen er straks regelmatig proeverijen worden georganiseerd.

Albert Heijn breidt uit en voert nieuwe winkelformule door

De verhuizing van Gastrovino Vaneker en de oplevering van nieuwbouw aan de westzijde van het winkelcentrum bieden Albert Heijn de gelegenheid om de huidige supermarkt met circa 225 m2 uit te breiden van 1.450 m2 naar 1.675 m2. Daarbij zal de supermarkt begin oktober worden ingericht volgens de nieuwste AH-formule. WPRI sloot hiertoe met Albert Heijn een nieuwe 10-jarige huurovereenkomst af.


AMI Kappers

De huidige vestiging van AMI Kappers wordt van de zijpassage verplaatst naar een nieuwe winkelunit in de hoofdpassage (tussen Etos en Primera). Na de zomer zullen de winkels aan de noordzijde en de zijpassage (inclusief de zijpassage zelf) worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw ten behoeve van onder meer de bloemist, de dierenwinkel en een nieuw aan te trekken fietsenzaak. Ook zal voor de noordentree een nieuw plein worden gerealiseerd.


Restaria Het Stroink: snel en lekker uit eten in een sfeervolle ambiance

Met het aantrekken van Restaria Het Stroink voegt WPRI na de zomervakantie een aantrekkelijke nieuwe horecazaak toe aan het winkelcentrum. Restaria is een jonge landelijke formule waarbij de reguliere cafetaria en het eetcafé dichter bij elkaar worden gebracht. Onder het motto ‘Van bron tot bord’ biedt Restaria Het Stroink overheerlijke gerechten met ingrediënten die veelal afkomstig zijn van lokale leveranciers, zodat gasten precies weten wat ze op hun bord krijgen. Kernwoorden daarbij zijn: gemak, puur, genieten en smaak. Restaria Het Stroink wordt gevestigd naast de nieuwe entree aan de zuidkant van het winkelcentrum en opent zijn deuren vlak na de zomervakantie. Vanaf dan kunnen de inwoners van Stroinkslanden en omgeving “snel en lekker uit eten in een sfeervolle ambiance”. Edwin Voets van Restaria Het Stroink exploiteert elders in Enschede al geruime tijd met succes een vergelijkbare zaak onder de naam Restaria Boswinkel.


Voortgang

Op dit moment wordt in samenwerking met aannemer AKOR, installatiebedrijf Lesscher en infra-aannemer NTP hard gewerkt aan de herontwikkeling van het winkelcentrum. De eerste fasen zullen nog voor de bouwvak worden opgeleverd. In de tweede helft van het jaar krijgt het winkelcentrum een volledig nieuwe overkapte passage en twee markante (met riet gedekte) hoofdentrees, zullen een nieuwe Aldi (circa 1.500 m2) en diverse andere nieuwe winkels worden gerealiseerd en krijgen alle overige winkels nieuwe puien. Ook zal het openbaar gebied opnieuw worden ingericht en uitgebreid met extra (groene) parkeerplaatsen.

 

 

 

 

 

 

04.jpg
dec-2010-5.jpg
IMG_2559.jpg
IMG_5001.jpg
IMG_6126.jpg
Schaatsen-Reerinklanden001.jpg
smiley.jpg
wilde-bosuilen-vliegen-uit-12-04-2010-8-.jpg